Čo znamená pojem kondícia?

Slovné spojenie „som v kondícii“ ľudia často používaj vtedy, keď sa im podarí akýkoľvek fyzický výkon s ktorým sú spokojní. Samotný pojem kondícia môžeme definovať ako súhrn funkcií nášho organizmu, ktorý nám umožňuje zvládnuť fyzicky náročné podmienky a adekvátne reagovať na danú situáciu. Jednoducho povedaná, keď sa rozhodnete, že zabehnete maratón a dokážete to, môžete povedať, že máte dobrú fyzickú kondíciu, vďaka ktorej ste zvládli náročné fyzické podmienky.

Na to, aby sme však človeka označili, že sa nachádza v dobrej fyzickej kondícií nemusí práve zabehnúť maratón. Nakoľko každý z nás má rôznu úroveň fyzickej kondície, môžeme za človeka v dobrej kondícii považovať aj niekoho, kto zvládne 4 hodinovú prechádzku po horách, urobí veľký počet zhybov alebo len dokáže vyjsť väčší počet schodov bez toho, aby sa zadýchal. Každý náš fyzický výkon vyžaduje zapojenie našich schopností. To o aké schopnosti sa jedná a ako ich dokážeme rozvíjať sa dozviete v našom kurze.

Fitness kurzy

Našim poslaním je pomáhať ľuďom k lepšej fyzickej kondícii a zdravšiemu spôsobu života.
Veríme, že pohyb je cestou k zdraviu.
Vychovávame profesionálnych trénerov, ktorí dokážu byť pre svojich klientov poradcom, motivátorom i psychológom. Absolventi našich trénerských kurzov poskytujú kvalitné služby na profesionálnej úrovni, pretože sú vyškolení tými najlepšími odborníkmi.
Vychovávame komplexných odborníkov v oblasti pohybu.
Chcete sa stať jedným z nich?

Výuku našich kurzov zabezpečujú skúsení lektori s dlhodobou praxou.

Vyberte si z našej ponuky kurzov a začnite spolu s nami tvoriť zdravší svet.