Kto je kondičný tréner?

Dôvod prečo si ľudia a športové kluby najímajú kondičného trénera je jasný. Chcú, aby im pomohol dostať sa do lepšej kondície. Tento fakt už sám od seba vyžaduje samotnú vynikajúcu fyzickú kondíciu trénera, aby mohol byť pre svojich klientom vzorom. Základom je, aby cvičenia, ktoré vyžaduje od svojich klientov aj on sám dokázal technicky správne vykonať a názorne ukázať.

Povolanie kondičného trénera sa väčšinou objavuje v športovej oblasti. Športové kolektívne kluby majú svojich kondičných trénerov rovnako ako profesionálni športovci, ktorí sa vydali na individuálnu dráhu.

Povolanie kondičného trénera v sebe nesie kompletnú zodpovednosť za fyzickú úroveň svojich zverencov. To či futbalový hráč dokáže zápas odohrať na vysokej fyzickej úrovni 90 minút alebo iba 60 je vizitkou kondičného trénera. Práca kondičného trénera v športových kluboch sa javí ako náročnejšia na rozdiel od trénovania jedincov.

V športovom klube má kondičný tréner vo väčšine prípadov 20 a viac hráčov. Nezabúdajme na to, že každý z nich má inú úroveň kondičných schopností. Preto potrebuje ku každému z nich pristupovať individuálnym spôsobom. Niekto z nich potrebuje rozvíjať vytrvalostné alebo koordinačné schopnosti, iný sa zasa potrebuje po zranení dostať späť do formy.

Ide o dlhodobý náročný proces. Preto vzdelávanie a učenie sa novým veciam u kondičného trénera nemôže nikdy prestať. Mohlo by sa to následne prejaviť veľmi rýchlo na fyzickej výkonnosti jeho mužstva a jednotlivých hráčov.

Preto je náš štvordňový kurz kompletne zameraný na všetky základné poznatky, ktoré budete potrebovať pre prácu kondičného trénera.

Fitness kurzy

Našim poslaním je pomáhať ľuďom k lepšej fyzickej kondícii a zdravšiemu spôsobu života.
Veríme, že pohyb je cestou k zdraviu.
Vychovávame profesionálnych trénerov, ktorí dokážu byť pre svojich klientov poradcom, motivátorom i psychológom. Absolventi našich trénerských kurzov poskytujú kvalitné služby na profesionálnej úrovni, pretože sú vyškolení tými najlepšími odborníkmi.
Vychovávame komplexných odborníkov v oblasti pohybu.
Chcete sa stať jedným z nich?

Výuku našich kurzov zabezpečujú skúsení lektori s dlhodobou praxou.

Vyberte si z našej ponuky kurzov a začnite spolu s nami tvoriť zdravší svet.